Intercanvi amb William Aberhart High School

La Rotovense obre de nou les seves fronteres internacionals i rep aquest cap de setmana a dues agrupacions del William Aberhart High School des de Calgary al Canadà.

 
Ja fa quasi 5 anys que la nostra associació va rebre  a dues agrupacions de la Westwinds Music societydes de la mateixa ciutat canadenca, contacte que ha servit per rebre ara de nou a dues agrupacions diferents de la mateixa ciutat.
 
Dissabte 28 de març a les 12:00 a la plaça de l’església de Ròtova, La Rotovense Musical i els conjunts simfònic i de vents de la William Aberhart HS, farem un concert conjunt amb el programa que trobareu tot seguit.
 
Després del concert i abans del dinar de germanor entre les tres agrupacions, es farà una passejada pels carrers i racons del poble de Ròtova.

William Aberhart High School Music Spain Trip 2015

Repertoire List – Symphonic Band

Second Suite in F (1911) Gustav Holst

  1. March
  2. Song Without Words
  3. Song of the Blacksmith
  4. Fantasia on the Dargason

Salvation Is Created (1957) Tschesnokoff

Variations on a Korean Folk Song (1967) John Barnes Chance

Portillo Andaluz (1995) Juan Manuel Molina Milla

Beethoven’s Greeting (2008) Philip Sparke

Repertoire List – Wind Ensemble

Shepherd’s Hey (1909) Percy Aldridge Grainger

Colonial Song (1913) Percy Aldridge Grainger

El Rei Moro (1997) Juan Manuel Molina Milla

Loch Na Beiste (2001/2008) Allan Gilliland

La Rotovense Musical

Julio Pastor (pd) Amando Blanquer

La Storia Jacob de Haan

Juanjo (mm) Francisco Esteve

Moment de Festa (mm) Amando Blanquer

 Mestre director: Ferran Escrivà Llorca

El conjunt simfònic de William Aberhart consisteix en 85 estudiants de graus 11 i 12 (15 a 17 anys). Aquests estudiants estudieni practiquen la música instrumental durant l’horari regular cada dia de dilluns a divendres i practiquen junts una vegada per setmana després de les classes. Aquest conjunt ha tingut tradicionalment molt èxit i ha guanyat diversos premis en festivals musicals des de 1963. Li han contractat diverses obres al conjunt i les ha executat en estrenes mundials i també han presentat estrena d’obres d’altres països a Nord Amèrica.

El conjunt de vent de William Aberhart està fet d’estudiants que van fer una audició per estar en el conjunt. Hi ha 45 músics els qui també toquen en el conjunt simfònic. Ells estan dedicats a tocar el millor repertori possible per a conjunts de vent a més de la música de cambra. Cada primavera el conjunt de vent presenta un concert de 12 – 15 “concerti” on uns membres del conjunt presenten un sol.


Kevin Willms,
director actual de les agrupacions canadenques, va créixer en Calgary, Alberta, Canadà. Va rebre la llicenciatura de música i la certificació d’ensenyament a la universitat de Calgary. Fa 28 anys que ell ensenya música instrumental i coral en Calgary. Va començar com a professor a William Aberhart High School en 2008 on actualment és el cap d’arts escèniques i de belles arts. Els seus conjunts instrumentals toquen a nivells superiors i són reconeguts per tenir èxit en els festivals de música local, nacional i internacional

William Aberhart High School, institut del qual provenen les dues agrupacions, és un institut d’educació secundària per als estudiants de 14 a 18 anys. És reconeguda oficialment com l’Acadèmia Internacional d’espanyol pel programa formal de cooperació entre el ministeri d’educació, cultura i esports d’Espanya, el comitè escolar de Calgary i William Aberhart High School. A part del programa bilingüe d’espanyol, l’institut també ofereix classes d’immersió francès i el programa regular d’anglès.

L’escola va ser construïda en 1957 en el nord-oest de la ciutat de Calgary i es queda prop de la universitat de Calgary. A l’edifici hi ha 54 sales d’ensenyament, dos gimnasos, un centre d’exercici equipat amb diversos aparells que s’usin per a classes o individus. Hi ha una biblioteca de multimèdia, un centre de recursos i sales especialitzades per a música, drama, ball i art.

Hi ha aproximadament 1550 estudiants en total. El nom de l’escola ve d’un professor/director anterior d’aquesta mateixa escola. Era molt influent a la província d’Alberta en els anys 1920 a 1930. En 1935 va arribar a ser el cap de govern de la província d’Alberta.